Rus oligarklarının AB’de dondurulan varlıklarının miktarı iki katına çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dondurulan Rus oligark varlıklarındaki ani artışın, son haftalarda Rus oligarklarına ait birçok mülkün tespit edilip bloke edilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Toplam değeri 12.5 milyar euroyu aştı.

Avrupa Komisyonu adalet sözcüsü Christian Wiegand, DW’ye verdiği demeçte, AB yaptırımlarının bir sonucu olarak, Rus oligarkları ve onlarla bağlantılı şirketler 12.5 milyar euroyu aşan varlıklara erişimlerini kaybettiler.

Avrupa Komisyonu sözcüsü “Rus oligarklarının dondurulan varlıklarının miktarı Nisan ayında 6.7 milyar eurodan neredeyse iki katına çıkarak 12.5 milyar euro üzerine çıktı.” dedi.

Dondurulan varlıklardaki bu kadar ani bir artış, son haftalarda özellikle Almanya’da Rus oligarklarına ait birçok mülkün tespit edilmesidir. Rus oligarklara ait yatlar, helikopterler, tablolar, gayrimenkuller ve diğer varlıklara, yaptırımlar sebebiyle el konulmaktadır.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com