Reznikov: Ukrayna 2024 baharında F-16’yı kullanmaya başlayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları, Türkiye'deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna’nın 2024 baharı gibi erken bir tarihte F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başlayabileceğini söyledi.

Bild’e verdiği röportajda eğitim ve altyapı hazırlığı için gereken zamanın dikkate alınması gerektiğini söyleyerek “F-16’nın cephede görünmesinin önümüzdeki yılın bahar aylarında gerçekleşebileceğini söyleyebilirim; pilotlarımıza, mühendislerimize ve teknisyenlerimize yönelik eğitim kurslarına başladık” dedi.

Reznikov, Ukrayna’da uçakların kullanımına yönelik altyapının hazırlanması gerektiğini belirterek “En az altı ay, belki biraz daha uzun sürmeli” diye ekledi.

F-16’nın cephede görünmesinin savaşta “oyunun kurallarını değiştirebileceğinden” emin olduğunu da belirten Reznikov “Rusya’nın savaş alanı ötesinde havasahasındaki hakimiyetine son vermemiz gerekiyor. F-16’lar hava savunmanın bir parçası haline gelecek. Hava sahasını, yani şehirlerimizi korumak için havadaki kabiliyetlerimizi güçlendirebiliriz. Bu bizim için büyük bir atılım olur. Çok büyük.” diye açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com