The Guardian: Zalujniy üst düzey NATO askeri personeliyle gizli bir toplantı yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
The Guardian: Zalujniy üst düzey NATO askeri personeliyle gizli bir toplantı yaptı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı’nın ABD’li General Cavoli ve İngiliz Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Radakin ile görüştüğü belirtildi.

The Guardian‘ın yazdığına göre, 11 gün önce Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy , NATO’nun üst düzey askeri personeliyle Polonya-Ukrayna sınırındaki gizli bir yerde askeri bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Amerikalı General Christopher Cavoli ve İngiliz Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tony Radakin‘in de katıldığı kaydedildi.

Gazeteye göre toplantının amacı Ukrayna’nın askeri stratejisinin yeniden inşasına yardımcı olmaktı. Batılı kaynaklara göre görüşmelerin ardından strateji değişti.

Yayının kaynağı, “Sanırım onların (Silahlı Kuvvetlerin) Zaporoje cephesine yoğunlaştığını görebiliyorsunuz” dedi.

Ukrayna bir atılımın eşiğinde: Zalujniy’nin açıklaması

Geçen gün Valeriy Zalujniy’nin Amerikalı yetkililere Ukrayna ordusunun hızlı atılımını anlattığı bildirildi.

ABD temsilcilerinden birinin aktardığına göre Zalujniy, “Bu çatışmanın doğasını anlamıyorsunuz. Bu bir kontrgerilla operasyonu değil.” dedi.

Birkaç haftadır ABD ve Ukrayna yetkilileri arasında karşı saldırı stratejisi konusunda gergin bir tartışmanın yaşandığı bildirildi. Amerikan ordusu, Ukrayna’yı güçlerini yoğunlaştırmaya, Rusya Federasyonu’nun savunmasını kırmaya ve Azak Denizi’ne ulaşmaya çağırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com