Reznikov, küresel üreticileri yeni silahlarını Ukrayna’da test etmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov, küresel üreticileri yeni silahlarını Ukrayna'da test etmeye çağırdı

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna’nın modern silah sistemlerini savaşta test etmekle ilgilendiğini ve üreticilerin yeni ekipmanlarını Rusya ile savaşında test etmeye davet etti.

Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen bir tartışma sırasında konuşan Reznikov “Ukrayna artık bir test alanı. Pek çok silah, Rus ordusuna karşı gerçek savaş koşullarında test ediliyor. Akıllı elektronik savaş ve iletişim, hava savunma, seyir füzeleri ve balistik füzelerin yanı sıra diğer teçhizatlar test edilmektedir.” dedi.

Ukrayna, İstanbul Sözleşmesi’ni resmen onayladı

Ukrayna tüm bilgi ve tecrübelerini ortaklarıyla paylaştığını belirterek Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin düşmana karşı savaşta modern sistemleri test etmekle ilgilendiğini de vurguladı.

Ukrayna’nın silah üreticilerini yeni teçhizatlarını test etmeye davet eden Reznikov; Polonya, ABD, Fransa, Almanya veya Türk ortakları için bu durumun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu belirtti.

Güncel gelişmeleri takip etmek için https://t.me/ukrhaber adresine tıklayınız…

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com