ISW: Putin çoğunlukla ‘Rus olmayan’ Rusları Ukrayna’ya ölmeleri için gönderiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya lideri Vladimir Putin, etnik Rusları kitlesel seferberlik ve Ukrayna’da savaşa göndermekten korumaya çalışıyor. Diğer milletlerden Rusya vatandaşları orantısız olarak yüksek kayıplara maruz kalıyor ve bunun yarattığı hoşnutsuzluk büyüyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) tarafından belirtildiğine göre, Yeni Tuva hareketi, Tuva ulusal azınlığının aktivistlerinden oluşan bir savaş karşıtı organizasyon olarak Doğu Sibirya’da ortaya çıktı. Rusya’da, savaş karşıtı propaganda yaymak ve Rusya Federasyonu içinde etnik nefreti kışkırtmakla suçlanmaya başladılar bile.

Ukrayna NATO teknoloji programına kabul edildi: İttifakın standartlarını değiştirme hakkını aldı

ISW ve diğer analistler, Ukrayna’daki işgalciler arasında etnik olmayan Rus taburlarında, özellikle Çeçenya, Güney Osetya, Tuva, Tataristan, Başkurdistan, Çuvaşistan gibi bölgelerden gelenlerin baskın olduğunu daha önce belirtmişlerdi.

ISW uzmanları, Putin’in etnik Rusları kitlesel seferberlikten yalıtma girişiminin, Rusya’nın bazı etnik bölgelerinde direnişi ve iç gerilimleri ateşleyebileceğine inanıyor.

Güncel gelişmeleri takip etmek için https://t.me/ukrhaber adresine tıklayınız…

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com