Ukrzaliznytsia’da son üç yılda ortalama maaş % 120 arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrzaliznytsia yönetim kurulu üyesi Zeljko Marçek tarafından sunulan bir rapora göre Ukrzaliznitsia’da son üç yılda ortalama ücret 2.2 kat yani % 120 arttı.

Şirketin basın servisinden “Son üç yılda Ukrzaliznitsia, çalışanlarının ücretlerini artırmak için sürekli fırsatlar yaratıyor. Dolayısıyla, şirkette son üç yıldaki ortalama maaş 2,. kat veya % 120 arttı.” denildi.

Belirtildiğine göre, Eylül 2019’da, demiryolu endüstrisindeki ortalama maaş 12,435 UAH. Şirket ayrıca 13. maaş meselesini de tartışıyor.

Bakınız: EBRD’den Ukrayna Demiryollarına 100 milyon Dolar kredi

Zeljko Marçek “Sorun şu ki, 2018 sonuçlarına göre, tüzel kişilik olarak Ukrzaliznytsia, yıllık ücret ödemesinin ön şartı olan net kâr için olması gereken hedefi yerine getirmedi. Ancak, müzakerelerin ardından çalışanlara destek vermek amacıyla, finans bölümüne Aralık ayında yıllık ücret ödenmesi için fon bulma talimatı verildi. Yönetim kurulunun ilgili kararı yakın bir gelecekte verilecek.” dedi.

Şirket bazı önemli uzmanlık alanlarındaki ortalama maaşını açıkladı:

* Lokomotif sürücüsü: 21,247 UAH;
* Sürücü asistanı: 14,799 UAH;
* Yol tesisatçısı: 12,486 UAH;
* Yol yükleyicisi: 11,559 UAH;
* Araç müfettişi: 11,738 UAH.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com