G7 ülkeleri, Ukrayna’nın borçlarının ödemesini erteledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Ukrayna’yı tam ölçekli işgalinin beşinci ayında, yedi G7 ülkesinden altısını içeren Ukrayna’nın resmi alacaklılar grubu, Ukrayna’nın borç ödemelerini 2024’e kadar ertelemeyi kabul etti.

Alman Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan bir açıklamadaUkrayna alacaklılar grubunun üyeleri, rıza talebini destekliyor ve tahvil sahiplerini kabul etmeye çağırıyor” denildi.

Ayrıca, yatırımcıları Ukrayna’nın GSYİH garantilerini yeniden yapılandırma önerisini kabul etmeye davet ettiler.

Alacaklılar grubunun üyeleri, Ukrayna’nın resmi ikili alacaklıları olarak, borç servisine 1 Ağustos 2022’den 2023’ün sonuna kadar bir yıl daha uzatma olasılığı ile bir moratoryum uygulamaya karar verdiler.

Açıklamada, “Diğer tüm resmi ikili alacaklıları, Ukrayna ile borç servisinin askıya alınması konusunda bir an önce anlaşmaya varmaya çağırıyoruz” denildi.

Reznikov, küresel üreticileri yeni silahlarını Ukrayna’da test etmeye çağırdı

Ukrayna’nın alacaklılar grubu Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Büyük Britanya ve ABD’yi içermektedir. Gözlemci grubu Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsrail, İtalya, Kore, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İsviçre’dir.

G7 şunları taahhüt etmektedir:

Rus askeri üretim ve tedarik zincirlerine karşı yeni önlemler almak ;

Rusya’nın askeri sanayi üssünü ve teknoloji sektörünü destekleyenler de dahil olmak üzere, Rusya’nın önemli endüstriyel kaynaklara, hizmetlere ve teknolojilere erişimini daha da sınırlamak;

Yaptırımları yüzlerce Rus birey ve şirketine genişletmek;

Rusya’dan gelen yaklaşık 2.3 milyar dolar değerinde 570’den fazla mal grubu üzerindeki vergileri artırmak;

Rusya’nın dünya ticaretine katılımını sınırlamak, özellikle Rusya Federasyonu’nun altın satışından elde ettiği geliri azaltmak (daha önce açıklandığı gibi).

Güncel gelişmeleri takip etmek için https://t.me/ukrhaber adresine tıklayınız…

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com