Politico: ABD, Ukrayna’yı hızla bir karşı saldırıya hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf facebook.com/GeneralStaff.ua

Kiev henüz bir stratejiye karar vermedi, ancak esasen iki seçeneği var. Mayıs sonuna kadar bir karşı saldırı bekleniyor. Kiev’in savaş alanındaki stratejisi ne olursa olsun ABD, Ukraynalı askerlerin savaşmaya devam etmeleri için ihtiyaç duydukları silahlara sahip olmalarını istiyor.

Politico , ABD’nin Ukrayna ordusunu hızla bir bahar karşı saldırısına hazırladığını yazıyor.

Yüzlerce Batı tankı ve zırhlı aracı, aralarında ilk kez köprüler kurabilen ve birliklerin nehirleri geçmesine izin veren sekiz zırhlı araç da dahil olmak üzere, saldırı için Ukrayna’ya gidiyor.

Amerikalı ve Avrupalı ortaklar, Ukrayna’nın en çok ihtiyaç duyduğu büyük miktarda mühimmat ve 155 mm’lik mermileri de transfer ediyor.

Bir ABD’li yetkili, “Dört veya beş ay önce alınan ABD yardım paketleri, Ukrayna’nın bu karşı saldırı için ihtiyaç duyduğu şeyi hedefliyordu” dedi.

ABD’li yetkililere göre, Kiev henüz bir stratejiye karar vermedi, ancak esasen iki seçeneği var: Güneye, Herson üzerinden Kırım’a ilerlemek veya kuzey konumundan doğuya ve ardından güneye, Rusya’nın Kırım yarımadasına olan kara köprüsünü kesmek.

ABD’de, Rusya Dinyeper’ın doğu yakasındaki savunmasını güçlendirdiği ve Ukrayna’nın bu tür kuvvetlere karşı başarılı bir amfibi operasyon için insan gücüne sahip olmadığı için ilk seçenek pek gerçekçi değil. Yetkililere göre ikinci seçenek daha olası.

Silah ve eğitim göndermenin yanı sıra, üst düzey Amerikan generalleri bu ay Ukrayna ordusunu, savaşın bir sonraki aşamasında Kiev’e askeri operasyonlarında yardımcı olacak bir dizi askeri tatbikat için Almanya’nın Wiesbaden kentinde ağırladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com