Ölümcül trafik kazasına karışmaktan aranan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ukrayna’ya iade edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İnterpol ve Ukrayna Başsavcılık Ofisi Uluslararası Hukuki İşbirliği Departmanı, karayolu güvenliği kurallarını ihlali ve ölümle sonuçlanan kazaya sebep olmaktan aranan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ukrayna’ya iade edildi

İade prosedürünün sonuçlarını takiben, Bulgaristan Cumhuriyeti yetkili makamları, Ukrayna tarafının iade talebini kabul etmiştir.

Ukraynalı her kadın, erkekler gibi askerlik kaydını yaptırmak zorunda

Soruşturmaya göre, 2019 yılının Ekim ayında meydana gelen kazada, kavşak geçiş hakkına sahip olan ve kavşağın geçişi sırasında otomobilde bulunan bir yabancı, yüksek hızda seyreden bir motosikletliye yol vermedi. Bunun üzerine motosiklet otomobile çarparak o anda kaldırımda duran kızın üzerine savruldu.

Kazadan sonra şüpheli Türk vatandaşı yargılama öncesi soruşturmadan kaçarak yurtdışına çıktı ve uluslararası arananlar listesine alındı. Bir ay önce Bulgaristan’da gözaltına alındı. Şimdi Ukrayna’ya iade edildi ve Hmelnitskiy bölge savcılığının talebi üzerine gözaltına alındı. Şüpheli 8 yıla kadar hapisle yargılanacak.

Washington Post: Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı Azak Denizi’nden başlayabilir

Ayrıca, Hmelnitskiy Bölge Mahkemesi, daha önce motosiklet sürücüsünü 3 yıl sürüş hakkından mahrum bırakarak 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. İlk derece mahkemesinin kararı şu anda savunma tarafından temyiz edilmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com