Odessa şu anda elektriksiz: güç kaynağının eski haline gelmesi normalden uzun sürecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

Odessa bölgesinde elektrik sorunu ciddi bir hal aldı. Yalnızca hastaneler, doğumevleri, kazan daireleri, pompa istasyonları gibi kritik altyapı tesislerine elektrik veriliyor. Güç kaynağının eski haline getirilmesi normalden daha uzun sürecektir.

Ukrenergo basın servisi “Düşman, Odessa bölgesindeki enerji tesislerine yeni darbeler indirdi. Ana yüksek voltaj şebekelerinin ve ekipmanlarının bir kısmı hasar gördü, bunun sonucunda Odessa şehri ve bölgedeki tüketicilerinin bağlantısı kesildi.” dedi.

Bölgedeki mevcut durumun çok zor olduğunu da belirterek Ukrenergo tamir ekiplerinin, hastaneler, su temini, kanalizasyon arıtma tesisleri gibi kritik altyapı tesislerine güç sağlamak için çalıştıklarını eklediler.

Zelenskiy cephedeki son durumu anlattı: “Yaşam alanı kalmadı”

Ukrenergo, “Ancak, evdeki tüketiciler için güç kaynağının eski haline getirilmesi, büyük miktarda hasar nedeniyle daha uzun sürebilir.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkan yardımcısı Kirilo Timoşenko ise durumun zor ama kontrol altında olduğunu belirterek “Restorasyon çalışmaları normalden daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor. Mevcut durumu anlamanızı rica ediyoruz. Yetkililer ve kamu hizmeti çalışanları günün her saati çalışıyor. Biz zaten yıkılanları restore ediyoruz.” diyerek tüm ‘Yenilmezlik Noktalarının’ Odessa ve bölgede çalıştığını hatırlattı.

10 Aralık gecesi Rusya’nın, Ukrayna’nın güneyine kamikaze insansız hava araçlarıyla saldırıları Odessa bölgesindeki enerji altyapı tesislerini hedef alarak önemli tahribatlara neden olmuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com