NATO Genel Sekreteri, Ukrayna’daki savaşın kontrolden çıkabileceği konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg'in, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusuna tepkisi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’daki çatışmaların kontrolden çıkabileceğinden korkuyor. Ukrayna’daki savaş, Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşebilir.

NRK ile yaptığı röportajda öyle bir durumda savaşın diğer Avrupa ülkelerine yayılabileceğini ve Rusya ile İttifak arasında bir savaşa dönüşebileceğini belirten NATO Genel Sekreteri, “Ukrayna’daki savaşın kontrolden çıkıp NATO ile Rusya arasında büyük bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum. Ancak bundan kaçınacağımıza eminim” dedi.

Stoltenberg’e göre, “tam ölçekli bir savaşın mümkün olduğuna hiç şüphe yok.” Ayrıca, daha fazla Avrupa ülkesinin dahil olacağı bir çatışmadan kaçınılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşa NATO’nun katılımı

Kremlin, Ukrayna’ya askeri yardım sağladığı ve Ukrayna ordusunu eğittiği için NATO’yu düzenli olarak çatışmaya taraf olmakla suçluyor.

Ancak NATO savaşa doğrudan katılmaktan kaçınmaktadır. İttifak, geçen ay Ruslar tarafından Ukrayna topraklarının toplu bombardımanı sırasında NATO üyesi Polonya’nın topraklarına roketler düştükten sonra bile, Ukrayna havasahasını kapatmayı reddediyor. Alman tarafı, kararın NATO’nun askeri-politik blok ile Rusya Federasyonu arasında doğrudan bir çatışmayı önleme arzusundan kaynaklandığını açıkladı.

Rusya Federasyonu nükleer silah kullanırsa NATO’nun Ukrayna topraklarına asker gönderebileceği de düşünülüyordu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com