Panik dalgası yatıştı. Ukrayna’da emlak piyasasında fiyat düşüşleri durdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
daire-satınalma

Uzmanlar, savaşın başlamasıyla birlikte kendi dairelerine sahip olan geliştiriciler ile satıcıların fiyatları düşük tutmasına rağmen, bugün gelinen noktada panik dalgasının sona erdiğini ve fiyatlardaki düşüşün bittiğini belirtiyor.

Savaşa ve elektrikle ilgili sorunlara rağmen, Ukrayna’daki birincil emlak piyasasındaki fiyatlar özellikle düşmüyor. İkincil konut piyasasında da artık feci bir düşüş yok.

Ukrayna Emlak Uzmanları Derneği komite başkanı Eduard BrazasAcil olarak satmak isteyenler ve teslim etmeye hazır olanlar, çoktan dairelerini bitirdiler. Panik dalgası yatıştı ve bugün satıcılar fiyatları düşürmek için acele etmiyorlar.” dedi.

Kiev’de kira fiyatları da yükselmeye başladı

Sonbaharın başlamasıyla birlikte piyasadaki fiyatların yükselmeye başladığına değinen Emlak piyasası uzmanı Mikhail Artyukhov’ “Ağustos ayının başlarında, Kiev kiralık konut piyasasında hiçbir şey kiralanamadı, ancak geciken talep nedeniyle aniden bir canlanma oldu ve tüm boş daireler tutulmaya başlandı. Sonrasında aracıların mal sahiplerini ziyaret ederek dairelerini daha yüksek fiyatla kiralayabilecekleri yönünde telkine başladı. Halihazırda 6-7 bin UAH’a verilen tek odalı daireler için 9 bin UAH ödemeye hazır “normal” kiracıları getirmelerini teklif etmeye başladılar” şeklinde durumu anlattı.

Uzmanlar, diğer bölgelerden gelen iç göçmenlerin Kiev’e akın etmesi sebebiyle kira talebinin devam edeceğine inanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com