Zelenskiy, Ukrayna’nın AB üyeliği konusunda liderlere seslendi: “Geç kalmayın!”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın gelecekteki üyeliği konusunda Avrupa Birliği liderlerine hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, onları “geç kalmamaya” çağırdı.

“Ve şimdi, siz ve biz Ukrayna’yı Avrupa Birliği üyeliğine hazırlıyoruz. Sonunda. İşte size sesleniyorum: geç kalmayın. Lütfen. Bu ay bu dünyaları karşılaştırma olanağınız oldu ve her şeyi görüyorsunuz. Kim, neye değer. Ve Ukrayna AB’de olmalı. En azından bunun için her şeye sahipsiniz. Ve bizim de bu şansımız var.” dedi.

Zelenskiy, Rusya fosfor bombası kullandı!

Cumhurbaşkanı, AB ülkelerine Ukrayna konusundaki tutumları konusunda çağrıda bulunarak “Litvanya bizimle. Letonya bizimle. Estonya bizimle. Polonya bizimle. Fransa Emmanuel için, sizin de bizimle olacağınıza gerçekten inanıyorum. Slovenya bizimle. Slovakya bizimle. Çek Cumhuriyeti bizimle. Romanya bizimle birlikte haysiyetin ne olduğunu biliyor, bu yüzden kritik anda bizimle olacak. Bulgaristan bizimle, Yunanistan, bizimle, buna inanıyorum. Almanya … Biraz sonra. Portekiz, pratik olarak … Hırvatistan, bizimle; İsveç, sarı ve maviler her zaman bir arada olmalı; Finlandiya, bizimle olduğunuzu biliyorum. Hollanda, rasyonellik bazında ortak bir dil bulacağız. Malta, başaracağımıza inanıyorum. Danimarka, başarılı olacağımıza inanıyorum. Lüksemburg, birbirimizi anlıyoruz. Kıbrıs, inanıyorum ki sizinleyiz. İtalya, desteğiniz için teşekkürler. İspanya, ortak bir dil bulacağız. Belçika, tartışmalar yapacağız. Avusturya, Ukraynalılarla birlikte olmak, bu bir fırsat, bundan eminim.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com