Dışişleri Bakanlığı: Yurtdışında 5 Ukraynalı COVID-19’dan öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, beş Ukrayna vatandaşının COVID-19 koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle yurtdışında öldüğünü, 11 Ukraynalının ise iyileştiğini duyurdu.

Japonya’da bulunan dört Ukraynalı iyileşirken, İtalya ve Polonya’da ikişer, Almanya, Nijerya ve BAE’de birer Ukraynalı tedavi edildi.

Şu anda 166 Ukraynalı yurtdışında koronavirüs tedavisi görüyor: İtalya’da 121 kişi, Yunanistan’da 16, Almanya, Polonya ve Dominik Cumhuriyeti’nde dörder, Avusturya’da 3, İngiltere, Belçika, İspanya, Nijerya, Portekiz ve Hollanda’da, BAE, Rusya, ABD, Sırbistan, Seyşel Adaları, Tayland, İsviçre ve İsveç’te birer Ukraynalı tedavi altında bulunmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı, hangi ülkelerde Ukraynalıların virüsün kurbanı olduklarını belirtmedi, ancak İtalya’da ölümler daha önce bildirilmişti. Bunun haricinde, Cuma günü başka bir Ukraynalı Fransa’da ölmüştü.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com