Michel: Putin’in ateşkes talebi referandumlar kadar sahte

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Michel: Putin'in ateşkes talebi referandumlar kadar sahte

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya’nın Ukrayna’daki tarafların tüm savaş hattı boyunca tek taraflı Noel ateşkesinin yasadışı ilhaklar ve sözde referandumlar olarak yanlış ve ikiyüzlü olduğunu söyledi.

Twitter’da Ukraynaca yazan Michel

Bir saldırgan var: Kremlin
Ve bir kurban var: Ukrayna halkı
.

Rus birliklerinin geri çekilmesi, barış ve güvenliği yeniden sağlamanın tek ciddi yoludur. Tek taraflı ateşkes ilanı, yasadışı ve grotesk ilhaklar ve beraberindeki referandumlar kadar yanlış ve ikiyüzlüdür” diye yazdı.

Rus medyası, Rusya Federasyonu başkanı Vladimir Putin‘in Ukrayna’daki tarafların tüm mücadele hattında 6 Ocak saat 12:00’den 7 Ocak saat 24:00’e kadar bir “ateşkes rejimi” başlatma talimatı verdiği iddiasını bildirmişti.

Putin’in geçici ateşkesi konusunda ne dediler?

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) Putin’in böyle bir açıklamasının Ukrayna’nın itibarını zedelemeyi amaçlayan bir propaganda operasyonu olduğuna inanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned PriceBizim bakış açımızdan, onu en iyi tanımlayan bir kelime var: ‘sinizm’. Bu büyük ölçüde alaycı, çünkü Moskova’nın Ukrayna’nın sivil altyapısına yönelik Yeni Yıl saldırılarını gerçekleştirmesinden sadece birkaç gün sonra ortaya çıktı.” dedi.

İçişleri Bakanı danışmanı Vadim Denisenko Putin’in “Noel için ateşkes” talebini Makiivka olayı ile kontrolden çıkmaya başlayan Rusya’nın imajına dair bir fotoğrafı öldürme girişimi olarak nitelendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı Mikhail Podolyak ise Rusya’nın geçici olarak işgal altındaki topraklardan çekilmesinin ardından “geçici bir ateşkesin” mümkün olduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com