Kiev’de, terörisler yine Lifecell baz istasyonunu hedef aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir grup vandal Gostomel karayolu ile Büyük Çevre Yolu’nun kesiştiği noktada bulunan bir baz istasyonu kulesine ateş açtı.

Liga.net’in haberine göre, teröristler telegram kanalında üstlendiği saldırı için “Saldırıyı yaptık, çünkü bu operatör, Erdoğan rejiminin Kürdistan’da halkın özerkliğine karşı saldırganlığının bir suç ortağı olan Turkcell’e ait.” yazdılar.

Teröristler, “Kürt partizanlar, Turkcell kulelerini yıkıyor. Mücadelenin meşalesini ellerinden almaktan memnunuz. Devrimci direniş ve dayanışma, devlet sınırlarını ve ulusal sınırları tanımıyor” dediler.

Kundaklama sonucunda, başka bir mobil operatörün ekipmanı daha hasar gördü.

Konu üzerine Lifecell şirket temsilcisi, “Ukrayna’da faaliyet gösteren uluslararası şirketlere, özellikle de iç ekonomideki en büyük yatırımcılardan biri olan Lifecell’e karşı karşı herhangi bir vandalizm eyleminin kabul edilemezliğini tekrar vurgulamak istiyoruz.” dedi.

Cep telefonu operatörüne göre, şirket, ülkenin kolluk kuvvetleri tarafından yürütülen soruşturmanın ilerleyişi hakkında yorum yapmazken, soruşturmaların etkili bir şekilde tamamlanmasını bekliyorlar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com