Lviv’de yeni inşaat standartları kabul edildi: Yeraltı otoparkı ve sığınak zorunlu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

13 Mayıs’ta Lviv Kent Konseyi, kentteki evlerin inşası için yeni ilkelere karar verdi. Artık tüm geliştiricilerin yeni geliştirilmiş güvenlik standartlarına göre çalışması gerekiyor.

Lviv belediye başkanı Andrey Sadoviy tarafından açıklanan yeni standartlara göre, yeni binaların inşaatı sırasında, çift kullanım için donatılmış yeraltı otoparkı yapılması gerekmektedir.

Polonya’da basılan 1000 dolarlık Zelenskiy pulları bir saat içinde tükendi

Sadoviy “Bu, bir kısmının ısıtma imkanı ile belirli bir süre konforlu bir konaklama için uyarlanması gerektiği anlamına geliyor. Ayrı banyolar, katlanır sandalyeler, yiyecek depolamak için bir yer, bir su deposu. Mevcut otoparkların bazılarında bu yoktur. Asansörler, engelliler için erişilebilir hale geldi. Bu da dikkate alındı.” diye özetledi.

Aynı standartların eğitim kurumları ve diğer kurumlar için de geçerli olduğunu açıkladı.

Ayrıca, çok katlı bir bina inşa ederken, inşaat şirketi binanın her katında en az 9 metrekare alana sahip bir sığınak odası da yerleştirmek zorundadır.

Sadoviy, “Bu odanın duvarları ve tavanları güçlü betondan yapılmalıdır. Pencereler çelik panjurlarla korunmalıdır. Kapı, şok dalgasının basıncına dayanmalıdır.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com