Lviv bölgesi karantinayı 31 Ocak’tan itibaren sıkılaştırıyor: Kısıtlamalar ne olacak?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Lviv bölgesi karantinayı 31 Ocak'tan itibaren sıkılaştırıyor: Kısıtlamalar ne olacak?

Lviv bölgesindeki karantina 31 Ocak 2022’den itibaren sıkılaştırılacak. Bölge henüz “kırmızı” bölgeye taşınmamış olsa da, bölgesel yetkililer sıkılaştırma kararını şimdiden aldı.

Lviv Bölgesel Devlet İdaresi’nin web sitesinde 31 Ocak 00:00’dan itibaren 18 yaşından büyük ziyaretçilerin ve çalışanların aşı sertifikası, hastalıktan iyileşme sertifikası ya da negatif test sonucu olmadan aşağıdaki belirtilen hizmetleri kullanamayacağını bildiriliyor:

Sağlık Bakanı konuştu: Ukrayna’da karantina iptal edilebilir

  • Barlarda, restoranlarda ve kafelerde ziyaretçilerin kabulü. Paket servis veya teslimat hizmetine izin verilir;
  • Gıda dışı pazarların işletilmesi;
  • Spor salonlarında, fitness merkezlerinde, yüzme havuzlarında ziyaretçilerin kabulü (Ukrayna milli takımlarının sporcuları için geçerli değildir);
  • Eğlence kuruluşlarında ziyaretçilerin kabulü;
  • Tüm toplu etkinlikleri (eğlence, spor, sosyal, reklam ve diğerleri) düzenlemek.

Lviv bölgesinde dün “kırmızı” bölgeye geçiş ertelendi ve bölge hala yerel yetkililerin karantinayı kendi takdirlerine göre sıkılaştırabileceği “turuncu” bölgede kalıyor.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko’ya göre, Transkarpatya, Volin, Çernovtsi, Lviv, Vinnitsa ve Sumi bölgeleri artık salgın tehlikesinin “kırmızı” seviyesine hızlı bir geçiş için en yüksek riske sahip bölgeler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com