Kliçko: Ukrayna’nın her yerinde acil elektrik kesintileri başladı. Kiev’in yarısı elektriksiz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Rus ordusunun büyük bir füze saldırısı sonrasında Ukrenergo’nun Ukrayna genelinde acil elektrik kesintileri uygulama emri verdiğini belirtti.

Kiev belediye başkanı, ” Ulusal Elektrik Enerjisi Şirketi Ukrenergo’nun emriyle, büyük bir roket saldırısının etkileri sebebiyle, Ukrayna genelinde acil elektrik kesintileri başlattı. Özellikle başkentte.” dedi.

Ukrayna Güvenlik Servisi, Herson’u hainlerden ve işbirlikçilerden temizlemeye başladı

Bu tedbirler, güç sistemini dengelemek ve ekipman kazalarını önlemek için gerekli bir adım. Stabilizasyon kapatma programları şu anda yürürlükte değil. İlk verilere göre, başkentte abonelerin en az yarısının elektriği yok.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşenko füze isabetlerinin çoğunun ülkenin merkezinde ve kuzeyinde kaydedildi. Kiev’deki durum da zor.

Timoşenko “Enerji altyapısı nesneleri vuruldu. Durum kritik. İsabetlerin çoğu ülkenin merkezinde ve kuzeyinde kaydedildi. Başkentte durum çok zor, özel acil durum kapatma programları getiriliyor. Ukrenergo acil elektrik kesintilerine başlamak zorunda kaldı.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com