Biden, Kongre’den Ukrayna acil yardım fonuna 37 milyar dolardan fazla ayırmasını istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’den Ukrayna’ya 21.7 milyar doları savunmada kullanılmak üzere 37 milyar dolardan fazla acil yardım ayırmasını istiyor.

AP tarafından yayınlanan bilgilere göre bu fonların 21.7 milyar doları askeri, istihbarat ve diğer savunma desteğine, 14.5 milyar doları insani yardım ve Ukrayna hükümetinin işleyişine destek, 900 milyon doları ABD’de yaşayan Ukraynalıların sağlık ve desteğine, 626 milyon doları Ukrayna’nın nükleer güvenliğini desteklemek ve stratejik petrol ve petrol ürünleri rezervini modernize etmek için ayrılacak.

Biden: Ukrayna’nın kararı olmadan herhangi bir barış görüşmesi olamaz

Son aylarda ABD yardımı, hava savunma sistemlerine ve Ukrayna’ya mühimmat tedarikinin sağlanmasına odaklandı.

Yayın ayrıca, Herson’un kurtarılmasının Ukrayna’nın en büyük başarılarından biri olduğunu ve Moskova’yı savaş alanında çarpıcı bir yenilgiye uğrattığını da belirtiyor. Ancak yardıma ihtiyaç var çünkü doğu ve güney Ukrayna’nın çoğu Rus kontrolü altında ve çatışmalar devam ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com