Araç muayenesi Ukrayna’ya geri mi dönecek?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı araçlar için zorunlu teknik denetimi bu sonbaharda geri getirmek için bir çalışma başlattı. Araç muayenesi 2011 yılında iptal edilmişti.

Araç muayenesi Ukrayna'ya geri mi dönecek

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı bir yorumda “Şimdi proje, kamuoyundan gelen öneriler, uzman dernekler ve tartışmaya katılan piyasa katılımcıları dikkate alınarak Altyapı Bakanlığı uzmanları tarafından sonuçlandırılıyor. Hükümet tarafından onaylandıktan sonra, yasa tasarısının parlamentonun dördüncü oturumunun başlangıcında, yani bu sonbaharda Verkhovna Rada’ya kaydedilmesi planlanıyor. Bu kararlar için uygun siyasi irade de var.” dedi.

Bu projenin yasalaşabilmesi ve yürürlüğe girebilmesi için, Verkhovna Rada’da kaydedilmesi, milletvekilleri tarafından onaylanması ve cumhurbakanı tarafından imzalanarak resmi gazetede yayınlanması gerekmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com