Kiev’de restoran ve kafelerin yüzde 40’ı çalışmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev'de restoran ve kafelerin yüzde 40'ı çalışmaya başladı

Restoran işletmecileri için en elverişli durum, açılan işletme düzeyinin %80’i aştığı ülkenin batı bölgelerinde görülmektedir. En zor durum, işletmelerin %5 ila %9’unun faaliyet gösterdiği doğu bölgelerindedir.

En büyük Ukraynalı gıda teknolojisi şirketi olan Poster tarafından yapılan bir çalışmaya göre Kiev’de savaştan önceki açık işletmeler kıyasla, küçük ve orta ölçekli restoran ve kafelerin %40’ı yeniden açıldı.

Rus birliklerinin Nisan ayı başlarında kuzey Ukrayna’yı terk etmesinden sonra açık kuruluşların sayısı hızla artmaya başladı. Örneğin, Mart sonunda Kiev’de faaliyet gösteren kuruluşların yalnızca %18’i, Kiev bölgesinde ise %16’sı açıktı.

İşgal güçleri, Herson bölgesinin işgal altındaki kısmında 27 Nisan’da “referandum” yapacağını açıkladı

Transkarpatya bölgesinde, savaş öncesine göre kuruluşların %86’sı orada faaliyet gösteriyor. Hmelnitskiy’de bu rakam %83, Çernovtsi’de %81 ve Lviv’de %79’dur.

Çalışma ayrıca, bir aydan kısa bir süre içinde Çernigov bölgesindeki açık kuruluşların sayısının %1’den %20’ye, Sumi’de ise %16’dan %49’a yükseldiğini belirtiyor.

En zor durum, işletmelerin %9, %5 ve %0’ının savaş öncesi düzeyde faaliyet gösterdiği Harkov, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde görülmektedir.

Çalışma, 23 Şubat ile 17 Nisan arasındaki dönemi kapsıyor ve ülke genelindeki 9.000’den fazla işletmeden alınan toplu verilere dayanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com