İspanya’dan Ukrayna’ya 200 ton mühimmat, Danimarka’dan silah alımı için para

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Danimarka Başbakanı, silah alımı için Ukrayna’ya 90 milyon dolar tahsis edildiğini duyurdu. Buna karşılık, İspanya Başbakanı Kiev’e askeri yardım içeren bir geminin Polonya’ya gönderildiğini duyurdu.

Danimarka Başbakanı Matte Frederiksen ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, savunmasını güçlendirmek ve Rus işgaline direnmek için Ukrayna’ya askeri yardım tahsis edildiğini duyurdu. Bunu, Kiev’de Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile bir toplantıda duyurdular.

Danimarka’nın, savunmasını artırmak için Ukrayna’ya 90 milyon dolar sağlamaya hazır olduğunu belirten Frederiksen “Ukrayna’yı gelecekte de desteklemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu nedenle, bugün, Başkan Zelenskiy’i, silahlar için yaklaşık 600 milyon Danimarka kronu, yani yaklaşık 90 milyon dolar da dahil olmak üzere, önemli yeni katkılar konusunda bilgilendirdim ve bu genel olarak artırıyor. Danimarka’nın askeri katkısı 1 milyar DKK’nın üzerine çıktı.”dedi.

Ukrayna’da Rusların kaybı 21 bin askere ulaştı

Buna karşılık Sanchez, 21 Nisan’da İspanya’dan Polonya’ya gelen ve yakında Ukrayna’ya teslim edilecek 200 ton mühimmat ve diğer malzemelerin sevkiyatını duyurdu.

İspanya başbakanı “ Gemide askeri malzeme taşıyan tırlar ve 20 zırhlı araç var. Gönderdiğimizin ve önceki kargomuzun iki katı var. Bu savaşın Ukrayna’nın zaferiyle bitmesini istiyoruz.” dedi.

Daha önce, Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas da, Ukrayna’ya on milyonlarca euro değerinde ağır havan sevkiyatı yapıldığını duyurmuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com