Kiev yakınlarında gönüllülerin katılımıyla bir savunma tatbikatı yapıldı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: EPA/UPG

Tatbikata katılan gönüllüler, hazırlıktan sonra kendilerini daha güvende hissedeceklerine inanırken, gerekmesi durumunda ne yapacaklarını öğrendiler.

Euronews tarafından bildirildiğine göre 30 Ocak Pazar günü Kiev yakınlarında, bölgesel savunma birimlerinden birinin tatbikatları yapıldı.

Bölgesel savunma birimlerinden birinin eğitimi Kiev yakınlarında gerçekleşti. 1 Ocak’ta Ukrayna’da “Ulusal Direnişin Temelleri Üzerine” yasası yürürlüğe girmesinden sonra, gönüllü müfrezeler ordunun ayrı bir kolu haline geldi.

Johnson, Rusya’yı uyardı: Resim daha da endişe verici hale geliyor

Son yasalara göre gönüllü birimler kendi silahlarını taşıyabilecekler ve Savunma Bakanlığı gerekirse onlara ağır silah transfer edebilecek. Gönüllülerin çoğu hayatlarında ilk kez eline silah aldı.

Katılımcılardan biri savaşın er ya da geç başlayacağına inandığını ve hazır olmak gerektiğini belirterek “Ülkemi Rus saldırganlığından korumaya hazırlanıyorum. Savaş er ya da geç başlayacak, bu sadece bir zaman meselesi.” dedi.

Foto: EPA/UPG

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com