Belarus şirketi Ukrayna’da bir yol yapımı için rekor bir sözleşme imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İhalenin sonuçlarına göre, Rivne Oblast’taki Karayolu Hizmetleri’nin ihaleye çıkardığı 2 No’lu Gomel Yolu İnşaatı 746 milyon grivna karşılığında Belarus şirketine verildi.

Finance.ua’nın verdiği haberde  sözleşme hükümlerine göre, 2022’nin sonuna kadar, N-25 Gorodişçec – Rivne – Starokonstantinov yolunun 146 km’si çift yönlü olarak ve T-18-32 / N-22 ulusal karayolunun Çodos – Kustin arası 8 km’si bitirilecek.

İhaleye Türk firması Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Tic. Sanayii AŞ ile Azerbaycan şirketi Evrascon katılmıştı.

İhalenin beklenen maliyetinin 822.47 milyon UAH olarak belirlendiği, ihale sonucunda fiyatın % 9 oranında düşürüldüğü, bunun yol onarım ihaleleri için büyük bir indirim olduğu söylenmektedir.

Bakınız.: Yolları Onarmak ve Yeniden Yapmak İçin 2 Milyar Dolar Yatırım

Sözleşmede, gaz boru hattı ve iletişim hatlarının yeniden yapılandırılması, demiryolu üst geçidi, dağ tünel geçidi, üst geçit hatları ve üst geçit ile kesişim noktalarının yeniden inşası da bulunmaktadır.

Alt kat, asfalt beton, asfalt beton kaplama, bina ve yol hizmetleri yapıları için garanti süreleri 12 yıl, köprüler için 8 yıl, menfezler ve düzenleyici yapılar için 6 yıl, yol çitleri için 5 yıl, polimer işaretlemesi için bant ve plastikler 3 yıl, trafik işaretleri ve kılavuz direkleri için 2 yıl, boya ile işaretleme için altı ay belirlenmiştir. 24.52 milyon UAH ücretlere harcanacak, bu da sözleşmenin toplam maliyetinin % 3’üne tekabül etmektedir. % 2 oranında, 12,51 milyon UAH kâr tahsis edilmiştir.

2017’den bu yana Belarus Devlet Teşekkülü “Belavtodor” Ukrayna’da 873.65 milyon UAH karşılığında üç ihale kazanmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com