Kiev Polisi Altı Ayda 24 Kilo Patlayıcı ve Yüz El Bombası Ele Geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev metropol polis teşkilatı başkanı Andrey Krişçenko tarafından açıklandığına göre Kiev’de işlenen suçların tespiti ve sonuçlanmasında oran yaklaşık olarak % 25’tir.

Ubr.ua’nın haberinde,  Krişçenko’ya göre ciddi suçların soruşturulmasında durum çok daha iyi olup, kolluk kuvvetleri cinayetlerin % 95’ini başarıyla ortaya çıkarmıştır.

Genel olarak, Kiev polisi, hangi dönem hakkında konuştuğunu belirtmese de, 7900 davayı mahkemeye gönderdi.

Aynı zamanda, Krişçenko, başkentteki suçların çoğunun yerel halk tarafından değil, diğer ülke vatandaşları ve gelen ziyaretçileri tarafından işlendiği bilgisini paylaştı. Özellikle Moldova, Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşları olduğunu belirtti. İlk 6 ayda yabancıların 400 suça karıştığı belirtildi.

Geçtiğimiz altı ay boyunca, kolluk kuvvetleri 24 kg. patlayıcı, 130 tabanca, 19 tüfek ve silah, 41 tanksavar bombası, 3 makineli tüfek, 6 makineli tüfek ve 93 el bombası ele geçirdi. Aynı dönemde başkent polisi 60 milyon dolarlık uyuşturucuya da el koydu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com