Kahovka barajının yıkılmasından sonra yaklaşık 700 bin kişinin içme suyuna ihtiyacı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths Associated Press ile yaptığı röportajda , Kahovka barajının yıkılmasının bir sonucu olarak Ukrayna’daki insani durumun önemli ölçüde kötüleştiğini söyledi.

Griffiths, “700,000 insanın içme suyuna ihtiyacı var … dünyanın en önemli tahıl ambarlarından birinde meydana gelen selin yıkıcı etkileri, neredeyse kesinlikle daha düşük tahıl ihracatına, dünya çapında daha yüksek gıda fiyatlarına ve ihtiyaç sahibi milyonlarca insan için daha az gıdaya yol açacak.” dedi. .

Ayrıca, “gerçek şu ki, bu eylemin sonuçlarını görmenin yalnızca başlangıcı” olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda Griffiths, Rusya’nın sel mağdurlarına yardım sağlamak için BM’ye işgal altındaki bölgelere erişim izni vermediğini doğruladı.

Acil durumlarda müdahale hayat kurtarmanın önemine değinen Griffiths “ancak bunun arkasında başgösteren büyük bir sorun var: hem Ukrayna tarafından kontrol edilen, hem de Rusya tarafından işgal edilen bölgelerde bu 700,000 kişi için yeterli içme suyunun olmaması” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com