Borrell: Putin’in Ukrayna’da vazgeçemeyeceği askeri hedefleri var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Putin'in Ukrayna'da vazgeçemeyeceği askeri hedefleri var

Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal etmek için kesin hedefleri var ve bunlardan vazgeçmeye de niyeti yok.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İspanyol Onda Cero ile bir röportajda Ukrayna hükümeti ile Rusya arasında bir temas olup olmadığını bilmediğini söyledi. Ancak Putin ile görüşen Avrupalı liderlerin, Putin’in Ukrayna’daki savaştan geri adım atmayacağını söylediklerini ifade etti.

Putin’in Ukrayna’yı hızla ele geçirebileceğine karar vererek büyük bir hata yaptığına inandığını belirten Borrell “Putin büyük bir hata yaptı, güç dengesizliği nedeniyle 15 gün içinde Kiev’de bulunabileceğini ve Ukrayna’yı fethedebileceğini düşündü. Çok büyük bir hata yaptı çünkü Ukrayna’nın direnme yeteneğini büyük ölçüde hafife aldı ve büyük ölçüde yanıldı. Gazla boyun eğdirebileceğine inandığı Avrupalıların birlik olma kabiliyetini hafife aldı, ABD ile Avrupa’nın birliğini hafife aldı ve bunun sonucu olarak savaştan birkaç ay sonra Putin 2,000 tank kaybetti ve kaybetmeye devam etti.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com