ISW: Putin, Ukrayna’yı yok etme fikrinden vazgeçmedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Putin, Ukrayna'yı yok etme fikrinden vazgeçmedi

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) Rus lider Vladimir Putin’in, Ukrayna egemenliği fikrini reddetmeye devam ettiği ve Ukrayna’yı bir devlet olarak yok etme hedefinden vazgeçmediğini, bunun sonucu olarak da bu da savaşı sona erdirmek için ciddi müzakerelere başlamanın imkansız olduğunu belirtti.

ISW analistler, Rus diktatörün 27 Ekim’de Valdai tartışma kulübündeki konuşmasına dayanarak, Putin’in hala Ukrayna devletini yıkmayı ve Ukrayna halkı kavramını silmeyi hedeflediğini belirtiyor.

Putin, “Ukrayna egemenliğinin tek gerçek garantisinin” yalnızca Ukrayna’yı “yaratan” Rusya olabileceğini söylediği konuşmasına değinen ISW analistlerine göre, bu tür açıklamalar, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’nın egemenliğini tanımak ve Ukrayna halkının ayrı bir ulus olarak var olduğu şeklindeki yasal gerçeği reddettiğini belirttiler.

CNN: CIA direktörü bu ay başında gizlice Ukrayna’yı ziyaret etti

Analistler, “Özellikle, bu, Ukrayna ve Rusya’nın tarihsel koşullar nedeniyle farklı devletlere bölünmüş tek bir halk olduğuna dair sürekli anlatılarıyla kanıtlanıyor.” dedi.

Rus diktatörün eylemlerinin ve sözlerinin Ukrayna halkının soykırım tanımına girdiğini vurgulayan analistler “Bu açıklamalar, Rusya’nın birçok eylemiyle birlikte, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının soykırım olup olmadığı konusunda ciddi bir yansımaya neden olmalıdır, çünkü soykırım yasal olarak ulusal, etnik, ırksal veya dini grubu tamamen veya kısmen yok etme niyetiyle işlenen eylemler olarak tanımlanıyor.” şeklinde vurguladılar.

Daha önce ISW, Putin’in Ukrayna’daki savaşla ilgili son açıklamalarının, çatışmaları sona erdirmeye ve müzakere masasına oturmaya hazır olmadığını gösterdiğini kaydetmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com