ISW, Bahmut’taki güç dengesi ve işgalcilerin planları hakkında analizler yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW, Bahmut'taki güç dengesi ve işgalcilerin planları hakkında analizler yaptı

Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) tarafından yapılan yeni bir incelemeye göre, analistler, Wagner’in paralı askerlerinin ağır kayıplar vermeye devam ettiğini, ancak şehri ele geçirme umuduyla, Rusya Savunma Bakanlığı’nın, Wagner’in tamamen kentsel çatışmaya odaklanmasını sağlamak için saldırıyı desteklemek üzere bir hava indirme birimi konuşlandırdığını belirtti.

Enstitü, işgalcilerin Silahlı Kuvvetlerin karşı taarruzu başlamadan önce şehri ele geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Rus askeri liderliği, mümkünse Ukrayna karşı saldırısı başlamadan önce Bahmut’un ele geçirilmesi görevinin tamamlanmasını istiyor.

ISW tarafından yayınlanan özette, “Wagner’in finansörü ve lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın kuzey ve güneybatı kanatlarını teslim etti ve Hava Kuvvetleri birimlerinin, Wagner’in Bahmut’taki ana çabalarını bu şekilde desteklediğini doğruladı.” denildi.

Uzmanlar, bölgedeki Hava Kuvvetleri’nin desteğinin muhtemelen “Wagner askerlerinin” şehirde daha büyük başarılar elde etmesine izin vereceğini ve Ukrayna kuvvetlerini geri çekilmeye ikna edebileceğini eklediler.

Analistler, “Bahmut yakınlarındaki hava indirme birimleri, doğrudan, çok yorucu şehir savaşlarından muhtemelen “Wagner” birimlerinden daha uzaktadır ve bu nedenle, Bahmut için verilen savaşlarda paralı askerlere göre çok daha iyi durumda çıkacaklardır.” dedi.

ISW, Wagner ve Rus Hava Kuvvetleri’nin Bahmut çevresindeki ortak çalışmasına ilişkin açıklamanın, askeri liderliğin, daha önce büyüyen yanlış anlaşılmaya rağmen, Bahmut’un ele geçirilmesini hızlandırmak için Prigojin ile işbirliği yapmaya istekli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Uzmanlar, Rus askeri liderliğinin Bahmut’taki paralı askerlere şehrin ele geçirilmesini hızlandırma niyetini gösteren T-90 tankları verdiğini de eklediler.

Bahmut’taki durum

Şehirde sürekli bir çatışma var. Ruslar, Bahmut’u ele geçirmek için ellerinden geleni yaptılar, ancak bunu başaramadılar. 23 Nisan’da Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Bahmut savunmasından vazgeçemeyeceğini, çünkü ele geçirilmesinin Rus işgalcilerin cepheyi genişletmesine yardımcı olacağını açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com