Ukrayna “Vkontakte” ve “Odnoklassniki” sitelerine erişim yasağını uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) bölüm sekreteri Aleksey Danilov tarafından verilen bilgiyi göre, Ukrayna’da Rusya’ya ait siteler ve sosyal ağlar üzerindeki erişim yasağının uzatılması onaylandı.

Vkontakte

Rus şirketlerin internet kaynaklarını engelleme kararı Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından onay bekliyor. Bunun haricinde herhangi bir detay verilmedi.

Odnoklassniki ve VKontakte sosyal ağlarına ve Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’ndeki diğer Rus hizmet ve programlarına karşı yaptırımların üç yıl daha uzatılması önerisi, Ukrayna Güvenlik Bakanlığı’nın başındaki Ivan Bakanov tarafından yapıldı .

Rus sosyal ağları VKontakte ve Odnoklassniki’nin yanı sıra Ukrayna’daki tüm Yandex hizmetlerine erişim Mayıs 2017’de yasaklandı. Yasak üç yıl boyunca sürdüldü. Ayrıca Kaspersky Lab’ın virüsten koruma programları ve 1C ürünleri de yasaklandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com