İçişleri Bakanlığı, savaş süresince yabancıların Ukrayna’ya giriş ve ülkede kalma şartlarını yayınladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı, yabancıların Ukrayna topraklarına giriş ve kalışlarına ilişkin bir eylem algoritması geliştirdi. Buna göre ülkeye girmek ve kalmak isteyen yabancıların pasaportu, geçerli vizesi, kalış amacı teyit etmesi, yeterli mali olanağı ve Ukrayna’ya herhangi bir sebeple giriş yasağına ilişkin kararının olmaması gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı basın servisi savaş sırasında yabancıların ve vatansız kişilerin Ukrayna’ya giriş ve kalışlarına ilişkin şartları Telegram’dan yayınladı.

Almanya, Ukraynalı mültecilerin kalış kurallarını değiştiriyor

Geliştirilen adım adım talimatların, 24 Şubat’ta Ukrayna’da sıkıyönetim ilanını dikkate alarak, Ukrayna’ya giriş için tüm gerekliliklerin yanı sıra yabancıların ve vatansız kişilerin kalış sürelerini de belirlediği belirtiliyor.

Sınırı geçmek için yabancıların veya vatansız kişilerin şunlara ihtiyacı vardır:

  • Geçerli pasaport belgesi;
  • Ukrayna’ya girişine engel olacak bir yasaklama kararının olmaması;
  • Giriş vizesine sahip olmak;
  • Kalış amacının teyidi;
  • Yeterli mali durum.

İçişleri Bakanlığı, “Bir veya daha fazla noktayı yerine getirmeyen yabancıların veya vatansız kişilerin Ukrayna topraklarına girmesine izin verilmez” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ayrıca sıkıyönetim koşulları altında Ukrayna’da kaldıkları süre boyunca, yabancıların ve vatansız kişilerin sokağa çıkma yasakları ve hava alarmları sırasındaki davranış kurallarına uymaları gerektiği de belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com