İbrahim Kalın: Putin, Erdoğan’a nükleer güç kullanma niyeti olmadığına dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde nükleer silah kullanmayacağına dair güvence verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada Erdoğan’ın geçen yıldan beri Putin ile düzenli görüşmelerde bulunduğunuve “her iki tarafa da gerilimi mümkün olduğunca azaltmayı” teklif ettiğini belirtti.

CNN: Kuzey Kore Rusya’ya gizlice mühimmat aktarıyor

Bugüne kadar, cephede ilerleme olmaması nedeniyle “her iki tarafın da savaşta kazanan gibi görünmediğini” kaydeden Kalın, Türkiye’nin bir kez daha Rusya ve Ukrayna’yı müzakerelere dönmeye çağırdığını, “bu olana kadar çok kurban ve toprak kayıplarının olasılığından bahsetti.

İbrahim Kalın ayrıca Putin ile yapılan görüşmelerde, Rusya’nın nükleer güç kullanılma niyeti olmadığını, “Ukrayna’nın da kirli bomba, kimyasal silah kullanmaya hazırlandığı” iddialarının Zelenskiy tarafından yalanlandığını kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com