CNN: Kuzey Kore Rusya’ya gizlice mühimmat aktarıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD istihbarat verilerine göre, Kuzey Kore gizlice Rusya’ya Ukrayna’daki savaş için top mermisi sağlamaya başladı.

CNN kanalı tarafından istihbarata aşina olan ABD’li yetkililere atıfta bulunularak bildirildiğine göre Kuzey Kore, sevkiyatları gizleyerek, mühimmatın Orta Doğu veya Kuzey Afrika’daki ülkelere gittiği izlenimi yaratmaya çalışıyor.

Ulusal Güvenlik Konseyi’nin stratejik iletişim koordinatörü John Kirby “Eylül ayında Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Rusya’ya mühimmat sağlamayı amaçladığını açıkça reddetti. Ancak bizim bilgilerimiz, Kuzey Kore’nin Rusya’nın Ukrayna’daki savaşına gizlice önemli sayıda top mermisi sağladığını ve silah sevkiyatlarının gerçek varış noktasını Orta Doğu veya Kuzey Afrika ülkelerine gönderiliyormuş gibi göstermeye çalışarak gizlediğini gösteriyor.” dedi.

Erdoğan “tahıl koridorunun” yeniden açıldığını duyurdu; Rusya doğruladı

ABD’li yetkililer, İran’dan gelen insansız hava araçlarının yanı sıra Kuzey Kore’den gelen gizli gönderilerin, Rus Silahlı Kuvvetlerinin geleneksel topçu cephanelerinin bile 24 Şubat’tan bu yana önemli ölçüde azaldığını kanıtladığına inanıyor.

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov’un bildirdiğine göre, Ukrayna’nın tam ölçekli işgalinin başlangıcında, saldırgan ülke Rusya’nın cephaneliğinde 1,844 yüksek hassasiyetli füze vardı. Yaklaşık 8 aylık savaştan sonra, bunların sadece 609’u Rusya Federasyonu’nda kaldı.

Aynı zamanda ABD istihbaratı, Rusya Federasyonu’nun ciddi bir silah ve mühimmat eksikliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle Kuzey Kore’den füze ve topçu istemek zorunda kaldığını doğruladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com