NBU, sabit döviz kurundan henüz vazgeçmeyeceklerini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NBU, sabit döviz kurundan henüz vazgeçmeyeceklerini açıkladı

Ukrayna Merkez Bankası (NBU) sabit döviz kurunu iptal etmek için şu anda herhangi bir ön koşul bulunmadığını ve makroekonomik istikrarın korunmasına izin verdiği için bunu sürdüreceklerini açıkladı.

Ukrayna Merkez Bankası yaptığı açıklamada şu anda Ukrayna grivnasının dolar karşısında dalgalı bir döviz kuruna geçmesi için gerekli ön koşulları görmediğini belirterek, ayrıca ek döviz kuru ayarlamasına gerek olmadığını açıkladı.

Herson bölgesindeki Kadirov askerlerinin üssünün enkazından 62 ceset çıkarıldı

NBU, döviz kuru sabitlemesinin makroekonomik istikrarı ve fiyatlar üzerinde kontrolü sağlayabildiğini, para birimi kısıtlamalarının ise döviz piyasasına zarar vermeden ekonominin kritik ihtiyaçlarını sağladığını vurguladı.

Rusya Federasyonu’nun tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana, NBU resmi dolar kurunu 29.24 UAH olarak dondurdu. Temmuz ayında, düzenleyici dolar kurunu 36.57 UAH olarak güncelledi ve halen bu kur geçerlidir.

Bugün, piyasada ortalama dolar döviz kuru 40.41 UAH civarlarındadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com