Güney Kore istihbaratı: Kuzey Kore, Rusya’ya bir milyon top mermisi gönderdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kuzey Kore, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı bombalamak için kullanabileceği 1 milyondan fazla top mermisini Rusya’ya gönderdi.

Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap Ulusal İstihbarat Servisi tarafından Güney Koreli milletvekilleriyle yapılan kapalı bir brifingde Kuzey Kore’nin, Ağustos ayının başından bu yana, Ukrayna’daki savaşta Rusya Federasyonu’na yardım etmek için Rusya’ya 1 milyondan fazla top mermisi ve diğer silahları (yaklaşık 10 parti) sağladığını belirtti.

İstihbarata göre bu miktardaki top mermisinin Rusya’nın iki ay boyunca kullanabileceği kadar olduğu düşünülüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Kuzey Kore, Ekim ayı ortalarında Rusya’ya roketatar uzmanlarından oluşan bir heyet gönderdi.

İktidardaki Halkın İktidarı Partisi üyesi ve parlamentonun istihbarat komitesinde yer alan Yoo Sang-bum, Kuzey Kore’nin Rusya’ya mühimmat danışmanları da gönderdiğini söyledi.

Eylül ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un Rusya’yı ziyaret ederek Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Kim Jong-un ile görüşmesinin ardından Putin, Rusya ve Kuzey Kore’nin askeri-teknik işbirliği alanında belirli umutları olduğunu söylemişti.

İngiltere Savunma Bakanlığı’na göre, Kuzey Kore İran ve Belarus’la birlikte Rusya’nın en önemli silah tedarikçilerinden biri olacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com