İngiliz istihbaratı: Rusya, Ukrayna’daki savaş için kadınları askere almaya başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Rus medyası

Kremlin’in desteklediği Rus özel askeri şirketi Redut, cepheye gönderilmek ve Ukrayna’daki muharebe operasyonlarına katılmak üzere kadınları işe alıyor.

Büyük Britanya istihbaratı tarafından yayınlanan raporda son zamanlarda Rusya Federasyonu’nda, Rus özel askeri şirketi Redut’un bir parçası olan “Borz” taburuna yeni askerlerin çağrıldığı sosyal ağlarda reklamların dağıtıldığı belirtiliyor. Kadınlara keskin nişancı ve drone operatörü olarak çalışmayı teklif ediyorlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

İngiliz istihbaratına göre Redut, doğrudan Rusya’nın ana istihbarat teşkilatı tarafından destekleniyor.

Ayrıca Mart 2023’te Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’da 1,100 kadının bulunduğunu açıkladı. Ona göre bu, Rusya Federasyonu’nun işgalci ordusunun tüm gücünün yaklaşık % 0.3’ü.

Şu anda kadınlar çoğunlukla tıbbi bakım ve halka açık yemek hizmetleri işlevlerini yerine getiriyor.

İngiliz istihbaratı, “Mevcut çatışma sırasında, kadınlar Rusya yanlısı güçlerin ön saflarında nadiren yer aldı, ancak İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet ordusunda kadın keskin nişancılar ve diğer savaş birimleri konusunda güçlü bir gelenek vardı.” dedi.

Rus askeri komutanlarının da aynı yolu izleyip izlemeyeceği ve muharebe operasyonlarına daha fazla kadını dahil edip etmeyeceğinin belirsizliğini koruduğunu ekliyorlar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com