Ukrayna’da “Cumhuriyet’in 100. yılı” coşkuyla kutlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Ukrayna’da T.C. Kiev Büyükelçiliğince resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyon Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Ukrayna milli marşı okunan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Cumhuriyet’in 100. yılına özel kutlama mesajı ekrandan gösterildi.

Açılış konuşmasından sonra Misafirlerle tek tek ilgilenen Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Türkiye’nin stratejik ortağı Ukrayna’da iki hafta önce göreve başladı.

Başkent Kiev’de InterContinental otelinde gerçekleşen resepsiyonda katılımcılar arasında, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk, Ukrayna Gaziler İşleri Bakanı Yulia Laputina, Kırım Tatar Türk halkının Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Gagauz Türkleri temsilcileri, Ukraynalı Bakan yardımcıları, siyasetçiler, diplomatlar, Ukrayna’daki işadamları dernekleri temsilcileri (Tuid-Tusib-Turksid), iş insanları, Müslüman din adamları ve diğer davetliler katıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Türk mutfağından lezzetler de ikram edildi.

Fotoğraflar: Kiev Büyükelçiliği

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com