Azerbaycan Ukrayna’ya bir parti insani yardım daha gönderdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

30 Ekim’de Azerbaycan Ukrayna’ya elektrikli ekipmanlardan oluşan bir parti yardım daha gönderdi. 

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı AZƏRTAC tarafından yayınlanan mesajda “Ukrayna halkına insani yardım sağlanması amacıyla ülkemiz tarafından sağlanan ilk elektrikli ekipman grubu Sumgayit Teknoloji Parkı’ndan teslim edildi.” ifadesi yer aldı.

Yayında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 17 Temmuz 2023 tarihli emri uyarınca Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan insani yardım kargosunun 555 bin metreden fazla elektrik kablo ve telini içerdiği yazıyor.

İnsani yardım taşıyan 14 tırdan oluşan bir konvoy, Ukrayna’daki savaştan etkilenen bölgelere sürdürülebilir elektrik tedarikini yeniden sağlamaya yönelik tedbirleri desteklemek üzere yola çıktı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yayında, Ukrayna’dan gelen başvurular doğrultusunda hazırlanan toplam maliyeti 7.6 milyon dolar olan yardımın sonraki bölümlerinin de yakın gelecekte gönderilmesinin planlandığı yazıyor.

Azerbaycan’ın Ukrayna’ya yardımı

Bakü, Rus işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna’ya bin tondan fazla ilaç, tıbbi malzeme ve toplam 33 milyon dolardan fazla insani yardım sağladı.

Azerbaycan aynı zamanda Rusya’nın füze saldırıları sonrasında Ukrayna’nın enerji sisteminin restorasyonu çerçevesinde insani yardım alanında da liderlerden biri. 

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com