Rusya, savaşmaları için Ukrayna tarafından mahkum edilenleri de askere almaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu, Ukrayna'daki savaş için Orta Asya'dan göçmen topluyor

Rusya Federasyonu, Ukrayna’daki savaş için, işgal altındaki bölgelerden Ukrayna yasalarına göre hüküm giymiş mahkumları askere almaya başladı.

Ulusal Direniş Merkezi’nin belirttiğine göre Ruslar, sahte “cumhuriyetler” kurulmadan önce mahkum edilen Doğu Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki topraklarından mahkumları askere almaya çalışıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Özellikle Donetsk ve Lugansk bölgelerinin işgal altındaki kısımlarında işbirlikçilerin, Ukrayna yasalarına göre hüküm giymiş ve 2014 veya daha öncesinden bu yana cezalarını çekmekte olan mahkumların listelerini derlemesi gerekiyor.

Merkezi İstihbarat Teşkilatı “Düşman, bu mahkûmları zaten Rus işgal kuvvetleri saflarına almaya başladı ve onların Ukrayna kolluk kuvvetlerine karşı duydukları kızgınlık duygularını manipüle etmeye başladı. Hizmet etmeyi reddetmeleri halinde, mahkûmlar hapishane yönetimleri tarafından daha kötü muameleyle tehdit ediliyor.” diye belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com