Gostomel havaalanında Rus ordusunun işgalinden sonra geride kalanlar (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus ordusunun işgali sonrasında Gostomel’deki havaalanındaki yıkıma ait bir video yayınlandı. Savaştan önce, devlet kuruluşu Antonov tarafından bir üs olarak kullanılan havaalanında, işgal sırasında dünyanın en büyük uçağı An-225 Mriya bulunuyordu.

Youtube’da #BABYLON’13 adlı belgesel kanalı, Rus ordusunun kaçması ve Ukrayna ordusunun Kiev’in bu bölgesini işgalcilerden temizlemesinin ardından hava sahası üzerinden drone uçurmayı başardı.

Rus işgalciler Ukrayna’da en az altı tahıl ambarına zarar verdi

Videoda havaalanına, binalara, yer ekipmanına ve uçaklara isabet eden çok sayıda bombanın izlerini görebilirsiniz. Bombardıman nedeniyle birkaç küçük uçak ve An-225 Mriya imha edildi.

An-225’in 24 Şubat’ta havaalanına saldırıların başlamasından önce tahliye için zamanı olmadı. Bu nedenle Ukroboronprom, Antonov devlet teşebbüsünün başkanı Sergey Biçkov‘u soruşturma sonucu görevinden aldı. Mriya’nın pilotu Dmitriy Antonov, şirket yönetiminin Rusya ile bağları olabileceğini öne sürmüştü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com