Gagauz Günleri: İlk Gagauz Filmi ‘Dünürcülük’ Gösterildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Gagauzlar Birliği, Kiev Yunus Emre Enstitüsü ve EkoAvrasya Derneği ile ortaklaşa düzenlenen “Gagauz Kültürü Günleri” kapsamında ikinci gün ‘Dünürcülük’ filminin gösterimi ile gerçekleşti.

Kiev Yunus Emre Kültür Merkezi’nde devam eden Gagauz Günleri‘nin ikinci gününde ilk Gagauz filmi olan ‘Dünürcülük’ Türk, Ukraynalı ve Gagauzların yeraldığı seyircilere gösterildi. Filmin yönetmeni Ivan Patraman‘ın da hazır bulunduğu ve bir konuşma yaptığı gösterim sonrasında kendisiyle sohbet imkanı da bulduk. Patraman, filmin düşük bütçelerle çekildiğini, film festivallerine gönderildiğini, Türkiye’de de gösterilmesi için çabaları olduğunu belirtti. Ayrıca ikinci filme başladıklarını ancak bütçelerinin yetersizliği nedeniyle yavaş ilerlediklerini belirtti.

Dünürcülük, 1920-1930 yıllarında Gagauzların yaşam ve adetlerini bir sevda hikayesi çerçevesinde ele almaktadır. Siyah beyaz olarak çekilen filmin fragmanını seyredebilirsiniz.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com