Fransız siyaset bilimci: Ruslar, 1945’teki Almanlar gibi kaybetmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
The Times: Avrupa, ABD'nin yardımı olmadan Ukrayna'nın Putin'i yenmesine yardım etmeyi hedefliyor

Fransız Siyasi Kararları İnceleme ve Araştırma Merkezi başkanı Nicholas Tenzer, Rus işgalcilerin İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlar ve Japonlar gibi kaybetmeleri gerektiğini söyledi.

Tenzer’e göre savaş, Rusya’nın “yarı yenilgisi” veya Ukrayna’nın “yarı zaferi” ile bitemez.

Amerika’nın Sesi‘nde Tenzer, Avrupa Birliği liderlerini savaş yorgunluğuna karşı uyardı ve Ukrayna’ya askeri yardımın artırılması çağrısında bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu savaşın sonucunun önümüzdeki onyıllarda dünyanın geleceğini belirleyeceğini vurgulayan Tenzer “Gerçek şu ki, Ukrayna’daki savaşın sonucu 1945’teki duruma benzer. Ya biz kazanırız ya da program. Biz derken sadece Ukrayna’yı kastetmiyorum. Bu bizi de doğrudan etkileyen bir şey. Savaşın sonucu önümüzdeki onyılların kaderini belirleyecek, dolayısıyla burada yarım önlem olamaz. Bu Rusya için “yarı yenilgi” veya Ukrayna için “yarı zafer” olamaz. Rusya tamamen 1945’te Almanya ve Japonya gibi mağlup olmalı.” diye belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com