Dünya Bankası’ndan Ukrayna’ya 350 milyon dolar kredi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Ukrayna’ya 350 milyon dolar kredi sağlamaya karar verdi. İlk dilim ekonomik iyileşmeye, reform ve COVID -19 salgınının hafifletilmesine destek verecek .

Dünya Bankası

Dünya Bankası’nın web sitesindeki yayınlanan mesajda Beyaz Rusya, Moldova ve Ukrayna Dünya Bankası direktörü Arup Benerji tarafından yapılan açıklamada, devlet bütçesini desteklemek için 350 milyon dolar tahsis edildi.

Dünya Bankası, hükümetin ekonomiyi toparlamasına dönük reformlar konusundaki taahhütlerini, özellikle de tarım arazilerinin satışına ilişkin moratoryumu kaldırmak ve savunmasız yaşlılara yapılan ödemeleri artırmak için atılan önemli adımları memnuniyetle karşılıyor.” denildi.

Bu program çerçevesinde toplamda iki dilim kredi olacağı, ikincisi, arazi reformunu daha fazla desteklemeyi ve emeklilik ödemelerini artırmayı amaçlayacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com