Ukrayna İstihbaratı Rus Gizli Servisleriyle İlişkileri Kopartıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı 5 yıldır sürdürdüğü silahlı saldırı şartları devam ederken, Ukrayna istihbaratı artık Rus gizli servisleri ile birlikte aynı anlaşma çatısı altında yer almayacak.

Kırım Haber Ajansı (QHA)’da yayınlanan habere göre, Ukrayna Dış İstihbarat Servisi Başkanı, Ukrayna’nın Bağımsız Devletler Topluluğu (BD) İstihbarat Servisleri İşbirliği Anlaşmasından çıkışını başlattı.

Ukrayna Dış İstihbarat Servisinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun talimatı üzerine Ukrayna Dış İstihbarat Servisi, Ukrayna’nın BDT üyesi devletlerin güvenlik kurumları ve istihbarat servisleri arasında istihbarat alanında iş birliği esasları ve temel yönleri hakkındaki 1992 tarihli anlaşmadan çekilme sürecine girdi.

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı 5 yıldır devam eden silahlı saldırısı göz önünde bulundurulduğunda Ukrayna istihbaratının bu anlaşmada Rus gizli servisleri ile birlikte yer almasının mantıksız olduğu belirtilen açıklamada, “Ukrayna Dış İstihbarat Servisi, Avrupa-Atlantik istihbarat topluluğundaki ortaklarıyla birlikte, Rus gizli servislerinin yıkıcı faaliyetlerini tespit edip etkisiz hale getirmek için aktif olarak çalışmaya devam edecektir.” denildi.

QHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com