Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Ukrayna’nın 2023’te bir saldırı savaşı başlatacağını söyleyerek Batılı ortaklardan gelen silahların Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bu konuda yardımcı olacağını belirtti.

Sonrasında ise “adalet ve intikam savaşı” var.

Bradley BMP, Marder, Bastion zırhlı personel taşıyıcı, AMX-10 RC zırhlı araç, Patriot hava savunma sistemi ile halkın bildiği ve tamamen halkın bilmedikleri olduğunu belirten Danilov, Ukrayna’nın füze ve insansız hava aracı programlarının rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

Savaşın dört aşamalı olarak tanımlayan Danilov Ukrayna’nın şu anda sondan bir önceki aşamada olduğuna dikkat çekerek dünyanın, partizan hareketinden zafere kadar Ukrayna Bağımsızlık Savaşı’na karşı tutumunu nasıl değiştirdiğini anlattı.

  • Ocak 2022 Gerilla Savaşı: NLAW, Stinger, Javelin.
  • Haziran 2022. Savunma-karşı saldırı savaşı: HIMARS, MLRS, M777 obüsleri, Zıpkın füzeleri, GMLRS mermileri, Excalibur, Panzerhaubitze 2000 kundağı motorlu silahlar, IRIS uçaksavar silahları, CAESAR kundağı motorlu silahlar, AHS Krab kundağı motorlu obüs.
  • 2023 Saldırı savaşı: Bradley, Marder piyade savaş araçları, Bastion zırhlı personel taşıyıcıları, AMX-10 RC zırhlı araçları, Patriot.
  • Dördüncü aşama. Bir adalet ve intikam savaşı.

Daha önce Ukrayna istihbarat başkanı Kirill Budanov, Ukrayna’nın baharda büyük çaplı bir karşı saldırı düzenlemeyi planladığını söylemişti. Tahminlerine göre “en sıcak” çatışma Mart ayında olacak. Ona göre yılın ortasında veya ikinci yarısında iyi haberler beklenmeli.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com