Danilov, Putin’in neden Ukrayna ile müzakerelere hazırlık konusunda sahtekarlık yaptığını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Danilov, Rusya Federasyonu tarafından önerilen müzakerelerin oldukça basit olduğunu, bunun Ukrayna’nın teslim edilmesi olduğunu belirtti.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) Sekreteri Aleksey Danilov Amerika’nın Sesi ile yapılan bir röportajda Rusya Federasyonu’nun, yalnızca Ukrayna’nın savaşta teslim olmasından bahsetmeye hazır olduğunu, ancak barış müzakerelerine hazır olduğu iddiasıyla ilgili sahtekarlık yaptığını söyledi.

New York Times’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in “müzakerelere hazır” olduğu iddia edilen makalesini sahte olarak nitelendiren Danilov’a göre Kremlin lideri müzakerelere hazır değil. “Putin veya çevresi ülkemize desteği azaltmak için bu açıklamaları yapıyor. Güya müzakereye hazırmış gibi bunları piyasaya sürüyorlar” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın yalnızca Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin, Rus birliklerinin tamamen geri çekilmesini ve savaş suçlularının cezalandırılmasını öngören barış formülünü tanıdığını belirtti.

Danilov, “Rusya Federasyonu tarafından önerilen müzakereler oldukça basit; bu bizim teslimiyetimizdir. 24 Şubat’ta bizi yok etmeye başlayan bir ülkeye teslim olmayı göze alamayız. Ve zafere ulaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

New York Times’ın Putin hakkındaki yazısı

New York Times gazetesi, Putin’in en azından bu yılın Eylül ayından bu yana aracılar aracılığıyla ateşkese, Ukrayna ile düşmanlıkların ve müzakerelerin dondurulmasına hazır olduğu iddiasıyla “sinyal verdiğini” yazdı. Gazeteciler, Amerikalı ve uluslararası yetkililerin Putin’in elçilerinden bu tür “sinyaller” aldığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com