Borispol Havaalanı, ana girişteki sıkı kontrolü kaldırdı, terminaldeki kuyruklar azalacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Borispol Havalimanı, kuyrukları azaltmak için 22 Temmuz’da Terminal D girişindeki kontrol noktalarını kaldırdı.

Karantina standartlarına göre binaya sadece yolcular girmeye devam edecek ve girişte artık çalışanlar sadece insanların pasaportlarını ve biletlerini kontrol edecek. X-ray cihazlarında valizlerin kontrolü iptal edildi.

Havalimanı tarafından yayınlanan mesajda “Havaalanının ilgi odağı yolcudur. Misafirlerimizin yorumlarını ve isteklerini dinliyoruz. Sonuç olarak, bugün kontrol noktalarını kaldırdılar ve güvenlik seviyesini düşürmeden terminale girmeyi kolaylaştırdılar.” denildi.

Aynı zamanda, havaalanı tüm girişlerin artık 24 saat çalışacağını da ekledi. Daha önce 20:00 ile 08:00 saatleri arasında bazı girişler kapatılmaktaydı.

2014 yılında Borispol’de terminallerin tüm girişlerinde çerçeveler ve X-ray makineleri kullanılmaya başlandı. Onların yardımıyla yolcular, havalimanı misafirleri ve eşyaları kontrol edildi. Bu durum, girişlerde kuyrukları arttırdı ve insanlarda rahatsızlık yarattı. Özellikle yoğun saatlerde durum daha da kötüleşti.

Girişteki kontrol uygulaması Avrupa havalimanlarında kullanılmazken, girişte çerçeveleri ve X-ray makinelerinin bulunduğu İstanbul örneği, yolcuları ve binayı davetsiz misafirlerden korumadıklarını göstermektedir.

Borispol havalimanı girişindeki yeni kurallar, uçağa binmeden önce yolcuların kontrolü şeklinde devam edecektir. Yolcular, metal dedektörlerinden geçmeye devam edecekler ve bagajları x-ray cihazlarıyla kontrol edilecek.

ukrhaber.com

Ukrayna popüler yaz meyveleri üretiminde dünyadaki üç ülkeden biridir

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com