BM: “tahıl koridoru” çalışmaları geçici olarak askıya alınacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
BM: "tahıl koridoru" çalışmaları geçici olarak askıya alınacak

2 Kasım’da gemilerin hareketine karar verilmedi, bu nedenle Ukrayna’dan gıda ihracatı acilen ve geçici olarak durdurulacak

İstanbul’daki Ortak Koordinasyon Merkezi’ndeki (KİK) BM temsilciliğinin açıklamasında Ukrayna, Türkiye ve BM’nin, 2 Kasım’da Odessa limanlarından insani koridor içinde tahıl taşıyan gemilerin hareketi konusunda anlaşmaya varamadığı belirtildi.

Rusya, Ukrayna’ya toplamda 4 bin 500 füze fırlattı

Mesajda , “KİK’deki Ukrayna, Türkiye ve BM heyetleri, 2 Kasım’da Karadeniz Tahıl Girişimi çerçevesinde herhangi bir gemi hareketi planlamama konusunda anlaştılar.” denildi.

Ukrayna tahıl ihracatının durdurulması geçici olup acil olarak askıya alınmıştır.

Aynı zamanda, 1 Kasım’da rapora göre, Ukrayna limanlarında 36 geminin denetimi gerçekleştirildi ve bunlara ilişkin raporlar Rus ve Ukrayna heyetlerine teslim edildi.

29 Ekim’de Rusya Karadeniz Filosu gemilerinin bombardımanı sebebiyle “tahıl anlaşmasından” çekildiğini açıklamıştı. Ancak tahıl ihracatı, BM ve Türkiye ile mutabık kalındığı şekilde devam etti. Ukrayna Altyapı Bakanlığı’na göre, son iki gün içinde, 2’si yükleme için Ukrayna limanlarına olmak üzere her iki yönde insani koridordan 17 gemi geçti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com