Zelenskiy: Rusya, Ukrayna enerji sisteminin yüzde 40’ına zarar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Avrupa Komisyonu Komiseri ile Ukrayna’nın enerji altyapısının restorasyonu için gerekli ihtiyaçlarını görüştü.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği Enerji Komiseri Kadri Simson ile yaptığı görüşmede Ukrayna’daki yoğun bombardımanın sonucunda, tüm enerji altyapısının yaklaşık %40’ının hasar gördüğünü söyledi. Saldırılar termik santraller, yenilenebilir enerji santralleri ve hidroelektrik santrallere yapıldı.

Kiev’de su ve güç kaynakları restore edildi, ancak kesintiler uygulanmaya devam edecek

Ukrayna’dan elektrik ihracatının durdurulduğunu belirten Zelenskiy “Maalesef Rusya Federasyonu’nun enerji sistemimize füze ve kamikaze insansız hava araçları saldırısı nedeniyle bu süreci askıya aldık. Ama eminim ki enerji sistemimizdeki durumun düzeleceği daha sakin bir zamanda, istikrara kavuşursak Avrupa’ya elektrik ihraç etmeye devam edeceğiz “ dedi.

Ayrıca Ukrayna’nın altyapı restorasyonu ihtiyaçları hakkında konuştu ve “Ramstein” formatında bir temas grubu gibi Ukrayna enerji endüstrisini desteklemek için bir platform oluşturulması çağrısında bulundu.

Zelenskiy ayrıca, gaz fiyatlarına kısıtlamalar getirmek ve Rus kaynağının AB’ye arzını azaltmak için Rusya’ya karşı daha güçlü yaptırımlar çağrısında bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com